بازرگانی پولاد: براساس گزارشهای رسیده از بازار آهن، قیمت روزانه آهن آلات در زور پایانی ماه آذر نوسان خاصی را شاهد نبود. و ثبات قیمت محصولات فولادی در بخش بزرگی از بازار دیده شد. البته به طور تقریبی نیمی از شرکتها نیز کاهش قیمت اعمال کردند. میتوان گفت افزایش تورم علت کاهش تقاضا و رکود در بازار آهن است.
قیمت دلار در روز دوشنبه افزایش اندکی داشت اما بازار ارز نیز پس از این افزایش جزئی، نوسان چندانی را در روز گذشته تجربه نکرد. در بازار آزاد هر دلار آمریکا به قیمت ۳۰ هزار و ۲۸۰ تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه بازار آهن
در روز پایانی آذرماه قیمت روز اهن در بیشتر مبادی فروش ثابت اعلام شد. قیمت روز میلگرد نیز تغییری نداشت و دگرگونی چندانی در قیمتها اعمال نشد. این محصول در بخش دیگری از بازار کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی را تجربه کرد.
تقریبا در همه بخشها شاهد ثبات قیمت روز پروفیل و انواع لوله بودیم. فقط تعداد بسیار اندکی تعداد از شرکتها قیمت محصولات خود را کم کردند. قیمت نبشی و ناودانی نیز در اغلب شرکتها ثابت بود. البته کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی این محصول را نیزدر چند کارخانه شاهد بودیم.
قیمت روزانه تیرآهن کاهش ۱۰۰ تومانی را در بخش کیلوفروشی تجربه کرد. در بخش شاخه فروشی نیز کاهش ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی را شاهد بودیم. اگرچه در برخی شرکتها افزایش قیمت تیراهن را تا حدود ۵ الی ۲۲۰ تومان اعلام کردند.
در ادامه میتوانید این مطلب را نیز بخوانید : بالا رفتن نرخ دلار علت رشد قیمت آهن
بازار آهن با آغاز فصل سرما یخزدگی و رکود عمیقتری را خواهد داشت. چرا که کاهش ساختوسازها، کم شدن بیش از پیش تقاضا را به دنبال دارد. پیشبینی میشود تا پایان فصل زمستان بازار آهن رکود و ثبات خود را حفظ کند و شاهد تغییرات قابل توجهی در آن نباشیم. گفتنی است افزایش تورم علت کاهش تقاضا و رکود در بازار آهن خواهد بود.
در آخرین روز فصل پاییز در تالار صنعتی کاهش جزئی در قیمت شمش در مقایسه با آخرین عرضه آن دیده شد. به تأثیر از این کاهش بعضی کارخانهها قیمت محصولات فولادی را کم کردند. البته لازم به ذکر است این کاهش قیمت جزئی تأثیر چشمگیری در بازار آهن و فولاد ندات و تغییرات قیمتی چندان مورد توجه نبود.
سیاستهای غلط عامل اصلی افزایش تورم
به گزارش بازرگانی پولاد، تورم روزافزون، دغدغه و نگرانی همه اقشار جامعه است. تورم همه جوانب زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و بازارها را نیز به طور گستردهای درگیر کرده است. میتوان گفت که افزایش تورم علت کاهش تقاضا و رکود در بازار آهن است.
موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نوع بودجهبندی سال ۱۴۰۱، این روزها مساله اصلی رسانهها شده است. یکی دیگر مباحث بحثبرانگیز میتواند موضوع افزایش قیمت سوخت بنزین باشد. سخنگوی دولت خبر افزایش قیمت بنزین را رد کرد و گفت دولت اگر برنامهای برای بالابردن قیمت سوخت بنزین داشته باشد از قبل اعلام خواهد کرد.
در هر روی اجرای طرحهایی مثل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشک در بالاتر رفتن تورم موثر خواهند بود. میتوان گفت حذف ارز ترجیحی و افزایش نرخ سوخت هریک حدود ۲ الی ۷ درصد نرخ تورم فعلی را افزایش خواهند داد. لازم به ذکر است که در این میان اوضاع اقتصادی مردم هر روز بدتر میشود. و بر تعداد افراد زیر خط فقر نیز افزوده خواهد شدو و این طرحها و سیاستهای غلط اقتصادی به وضعیت اسفبار فعلی دامن خواهد زد.
در بودجه ۱۴۰۱ برای پروژههای عمرانی سهم بسیار ناچیزی در نظر گرفته شده است. عواقب و تأثیرات این موضوع بر بازار فولاد نیز بسیار واضح است و میتواند در کنار افزایش تورم علت کاهش تقاضا و رکود بازار باشد. هر روز اخبار متفاوتی درباره ساخت سالانه یک میلیون مسکن ملی به گوش میرسد. و میدانیم که این طرح عمرانی نیز به طور کامل اجرایی نشده است و به نظر میرسد عملیاتی شدن آن با چاشهایی مواجه است.
اگر تغییری اساسی در اقتصاد و سیاست کشور به جود نیاید افزایش تورم در همه بازارها تداوم خواهد داشت. و کاهش میزان تقاضا را نیز در همه بازارها به دنبال خواهد داشت.
افزایش حدود ۶۲ درصدی میزان مالیات دریافتی در متن بودجه ۱۴۰۱ آورده شده است. این مالیات علاوه بر مالیات بر درآمدها، مالیات بر داراییها را نیز شامل میشود. این طرح در شرایطی اجرایی خواهد شد که بخش عمده از مردم با فقر گستردهای درگیر هستند.
اجرا شدن برنامه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز افزایش قیمت در همه بازارها از جمله بازار فولاد را در پی خواهد داشت. و احتمالا اجرای این تصمیمات با رکودی گسترده همراه میشود. که اثراتی به مراتب بیشتر و مخربتر از اثر تورم خواهد داشت.
بهتر است موضوع کاهش یا حذف بودجههای غیرضروری برخی دستگاهها در دستور کار دولت قرار گیرد. نفس یارانه و اختصاص ارز ترجیحی موجب ایجاد رانت و قاچاق نشدهاست، بلکه مشکل از نحوه اجرا، نظارتهای ناکافی و نظامهای چندنرخی است.
در نهایت باید گفت ادامه سیاستهای غلط و نادرست تورم فعلی را بیشتر خواهد کرد و به دهکها پایین جامعه اضافه میکند. و در نتیجه فقر را در جامعه گسترش خواهد داد.