تماس بگیرید

پیش بینی وضعیت قیمت فولاد در هفته آخر دی ماه

صادرات فولاد

بازرگانی پولاد: در چند سال اخیربازارهای مهم کشور از جمله بازار فولاد و آهن منتظر نتایج مذاکرات وین هستند. این بازارها با کوچکترین رویداد سیاسی تحت تاثیر قرار گرفته و اقتصاد کشور را نیز دچار دگرگونی می‌کنند. هر خبری از این مذاکرات می‌تواند نرخ ارز را کاهشی و یا افزایشی کند. هر جمله و سخنی از سوی مقامات کشورهای پیشرفته نیز می‌تواند بازار را دچار نوسان کند. این موضوع اقتصاد کشور را فلج و ناتوان خواهد کرد. در ادامه این اثرات را بر بازار اهن و قیمت فولاد بررسی خواهیم کرد.

قیمت روزانه آهن آلات مثل قیمت فولاد نیز رکود شدیدی را تجربه می‌کند. مصرف کنندگان بازار فولاد و آهن نیز در این روزها عجله‌ای برای خرید و انجام معاملات ندارند. مذاکرات نیز برگزار شد و طی راند دوم دور هشتم مذاکرات، درباره‌ی مساله لغو تحریم ها مذاکراتی صورت گرفت. علی باقری، مذاکره کننده ارشد دولت ایران، با انریکه مورا، هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام و نمایندگان سه کشور اروپایی، نیز در وین دیدار دو جانبه و چندجانبه داشتند.

قیمت فولاد

در این دور از مذاکرات شاهد تلاش همه‌جانبه‌ی روسای هیات‌ها و کارشناسان بودیم. رئیس هیات مذاکره کننده دولت ایران نیز کوشش خود را در راستای رایزنی های دیپلماتیک به کار گرفت.در ابتدای این هفته می توان پیش‌بینی کرد که دو عامل اصلی یعنی نرخ شمش صادراتی و بازار بدون تغییر خواهند بود. و نرخ روزانه دلار نیمایی نیز کاهش را تجربه خواهد خواهد کرد.

همانطور که گفته شد، نرخ شمش صادراتی تقریبا بدون تغییر برجا می‌ماند. این عامل در محدوده‌ی قیمتی ۵۴۰ تا ۵۴۵ دلار نوسان خواهد داشت. بازار آهن آلات نیز هنوز در منتظر مشخص شدن نتیجه مذاکرات است. و شاهد تقاضای داخلی بسیار کم هستیم.

نرخ روزانه دلار نیمایی است که تا کانال ۲۵ هزار تومان بالا رفته بود. و در طول یک هفته‌ی گذشته کاهشی حدود ۴۰۰ تومان را تجربه کرد. کاهش نرخ دلار می تواند کاهش قیمت میانگین هفتگی فولاد و آهن آلات را به دنبال داشته باشد. می‌توان تحولات در قیمت گذاری آهن اسفنجی را نیز به عنوان یک عامل مهم در کاهش نرخ پایه اسفنجی در هفته‌های آینده در نظر گرفت.

با توجه به توضیحات داده شده می توان نتیجه گرفت که بازار شمش و مقاطع سویه‌ی کاهش قیمت را در پیش خواهد گرفت. و نمی‌تواند روندافزایشی را از این بازار انتظار داشت. اگر وضعیت بازار به همین وضع ادامه پیدا کند. مقاومت کانال دوازده هزار تومان در نرخ پایه شمش از دست خواهد رفت.

در ادامه این مطلب را نیز مطالعه کنید: تفاوت میلگرد و مفتول چیست؟

درباره‌ی عرضه مقاطع در بورس کالا باید گفت که از کانال‌های بالای نرخ پایه یعنی نرخ بالای ۱۳۳۰۰ تومان استقبال صورت نمی‌گیرد. در نتیجه پیش بینی‌ها حاکی از آن است که سبدهای تیرآهن و میلگرد در نرخ نزدیک به ۱۳ هزار تومان همگرا می‌شوند. این موضوع به این معنا است که در طی هفته پایانی ماه جاری امکان خرید میلگرد با قیمت ۱۴۲۰۰ تا ۱۴۳۰۰ در بورس کالا وجود خواهد داشت.

بازار آهن آلات

بر اساس آن‌چه هر سال در بازر رخ می‌دهد، در پایان دی ماه و پس از سال نو میلادی معمولا تحولاتی را در قیمت و تقاضا در بازار داخلی شاهد خواهیم بود. با این همه در سال جاری بازار آهن و فولاد و قیمت فولاد این تحولات را تجربه نکرده است. بلکه قیمت شمش صادراتی ایران بدون تغییر ماند و نرخ تختال نیز کاهش یافت و ارزان شد.

لازم به ذکر است فولاد مبارکه که یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان تختال است. یک محموله را با قیمت ۵۶۰  دلار تن فوب در بندرهای جنوب ایران به فروش رساند. این مبلغ از مبلغی که کارخانه‌های ایرانی مثل فولاد خوزستان در پایان ماه دسامبر به دست آورده‌اند، ۸ دلار کمتر است. البته محل تحویل این محموله تا امروز به صورت امری مبهم باقی مانده است.

در سال‌های اخیر بعضی از فعالان آسیایی و همچنین اتحادیه اروپا از مشتریان تختال فولاد مبارکه هستند. مناقصه ی جدیدی نیز توسط فولاد خوزستان اعلام شده است. و تا امروز یعنی یکشنبه ۲۶ دی ماه پیشنهادات را جمع آوری خواهد کرد. در نتیجه در روز چهارشنبه هفته گذشته، قیمت هفتگی برای تختال صادراتی ایران مبلغ ۵۶۰ دلار در هر تن اعلام شده است.

اخبار

بازار آهنبازار آهن آلاترکود بازار آهنفولاد مبارکه اصفهانقیمت فولاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.